Internet

Internet

Internet je postao nezaobilazna aktivnost korisnika personalnih računara. Čitanje i preuzimanje raznih sadžaja sa globalne mreže, komunikacija preko raznih servisa, slanje i preuzimanje elektronske pošte je samo mali deo benefita kad je u pitanju internet.
Ali da ne bi sve bilo lepo i krasno, pored ovih pozitivnih aspekata, postoje i negativni, odnosno opasnosti koje vrebaju sa interneta.
Virusi, malveri, spamovi, krađe identiteta internet naloga su svakodnevna pojava. Ove negativne aspekte moguće je smanjiti ili čak izbeci pametnim ponašanjem na internetu.
Pre svega, trebalo bi obratiti pažnju na elektronsku poštu od nepoznatih pošiljalaca, i takvu poštu brisati a nikako pratiti linkove koji se preko takve pošte nude. Na taj način izbegavate mogućnost da svoj računar zarazite nekim kompjuterskim virusom, koji je kasnije teško i ne retko nemoguće neutralisati ili ukloniti.
Izbegavanje stranica sa sumnjivim sadržajem je takode pravi način da se izbegnu ovakvi problemi.
Antivirusna zaštita je nešto što bi svaki operativni sistem trebalo da ima. Postoji veći broj antivirus programa, veoma dobrih i pouzdanih i koji zaista imaju veoma veliku upotrebnu vrednost. Mnogi od njih su besplatni, tako da ih sasvim legalno možete imati instalirane. Ove programe je moguće redovno ažurirati, što je i poželjno, jer se svakim danom pojavljuje novi broj virusa koji se mogu neutralisati samo ako je antivirus program ažuriran.

Budimo u kontaktu

Servis kompjutera

MAXIMUS COMPUTER CLINIC

Surčinska 112K
Ledine, Novi Beograd 11070

+381 63 224 946

info@mcc.rs

Usluga

Rešavanje nepravilnosti vezanih za rad  vašeg personalnog računara.